Felejtsd el a cukrot: ez a tökéletes olasz paradicsomszósz titka

Alessio Pasini, neves olasz séf szerint a titok egy zöldségtípus hozzáadásában rejlik.

A tökéletes olasz paradicsomszósz titka

Amikor egy gazdag, ízletes paradicsomszósz készítésére gondolunk, sokan automatikusan a cukorhoz nyúlnak, hogy kiegyensúlyozzák a paradicsom természetes savasságát. A paradicsom, bármennyire is édesnek tűnhet néha, rendelkezik egy savanykás vonással, amelyet a hagyományos receptek szerint cukorral szoktak kompenzálni. Azonban, ha mélyebben elmerülünk az olasz konyha rejtelmeiben, találunk egy titkot, amelyet generációk óta őriznek a valódi olasz séfek. Ez a titok pedig nem más, mint egy egyszerű zöldség. Részletek a galériában!

Az olasz konyha mindig is az egyszerűségről szólt. Nem a bonyolult összetevőkről híres, hanem arról, hogy kevés alapanyagból is képes igazán mély és autentikus ízeket kihozni. Alessio Pasini, neves olasz séf szerint, aki már több mint két évtizede készít autentikus olasz ételeket családja hagyományai alapján, a tökéletes paradicsomszósz titka nem a cukorban rejlik, hanem egy bizonyos zöldség természetes édességében.
Kattints a további képekért!

Bár a mosógépek többsége nem rendelkezik beépített szárító funkcióval, ezzel a rendkívül egyszerű trükkel bárki könnyedén csökkentheti a ruhák szárítási idejét.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
A 1956-os forradalom szabadságharcosai a legkülönfélébb trükköket húzták elő a tarsolyukból a tankok ellen. Így kerültek elő a leveses tányérok is.
Egészség
A Nemzeti Népegészségügyi- és Gyógyszerészeti Központ, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is figyelmeztetést adott ki.
Home&Design
Ez a stílus lehetőséget ad arra, hogy az esztétika és a funkcionalitás egyensúlya megteremtse azt a harmonikus életteret, amelyet sokan szeretnének maguknak, és Dakota Johnson ezt tökéletesen...