A szőlőnek számos jótékony hatását ismerjük: gazdag például olyan antioxidánsokban, amelyek védik a sejteket és megelőzik a gyulladások kialakulását, ugyanakkor a szőlőfogyasztás kapcsolatba hozható a szív- és érrendszer egészségének védelmével is, mivel hozzájárulhat a vérnyomás szabályozásához és a koleszterinszint csökkentéséhez. Egy tanulmány szerint ugyanakkor a szőlő akár 10%-kal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyét, ha minden egyes nap elfogyasztunk a finom gyümölcsből egy kisebb adagot, így mindenképp érdemes lehet beépíteni az étrendünkbe.
A szőlőnek számos jótékony hatását ismerjük: gazdag például olyan antioxidánsokban, amelyek védik a sejteket és megelőzik a gyulladások kialakulását, ugyanakkor a szőlőfogyasztás kapcsolatba hozható a szív- és érrendszer egészségének védelmével is, mivel hozzájárulhat a vérnyomás szabályozásához és a koleszterinszint csökkentéséhez. Egy tanulmány szerint ugyanakkor a szőlő akár 10%-kal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyét, ha minden egyes nap elfogyasztunk a finom gyümölcsből egy kisebb adagot, így mindenképp érdemes lehet beépíteni az étrendünkbe.