Citromos-cukkini spagetti, Patagóniai tintahal karikákkal és grillezett garnélával
Ha szeretitek a tenger gyümölcseit, mindenképp próbáljátok ki ezt a citromos-cukkini spagettit, garnélával és tintahallal felturbózva! Valami isteni finom!
A nagy fiam kedvence a rák, az enyém pedig a tintahal.
Ti szeretitek?
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Citromos-cukkini spagetti, Patagóniai tintahal karikákkal és grillezett garnélával
Hozzávalók:
- 300 g spagetti
- 1 nagyobb cukkini
- 2 darab shalotta hagyma
- friss kakukkfű
- koktélparadicsom
- 3 citrom leve és reszelt héja
- só, bors
- petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db patagóniai tintahal
- 4 db garnéla rák
- 10 dkg vaj
- aszalt paradicsom
Elkészítés:
1. A tésztát kevés vízben megfőzzük, amit sóval, citromlével és a citrom héjával ízesítünk.
2. A mártáshoz olíva olajon megdinszteljük a shalotta hagymát, majd felöntjük a tészta megmaradt főzővizével, friss kakukkfüvet, koktélparadicsomot és fokhagymát adunk hozzá és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.
3. A cukkinit julienne-re vágjuk.
4. A rákokat és a tintahalat előkészítjük, majd grill lapon, kevés olajon lepirítjuk őket.
5. A tésztát a szószhoz keverjük, majd a cukkinit és a halakat is beleforgatjuk, de már nem főzzük tovább.