Gofritorta-nincs is jobb, mint együtt sütni a gyerekekkel
Nincs is jobb, mint együtt a gyerekekkel megsütni ezt a gofritortát
Elrontani nem lehet,a feltéteknek csak a képzeletetek szab határt.
Próbáljátok ki, és mutassátok meg Ti hogyan készítettétek el!
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Gofritorta
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 banán
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 kk kakaópor
- 4 dl tej
- 4 tojás
- 20 dk liszt (helyettesíthető tönkölyliszttel)
Mangó-chutney:
- 2 egész mango
- fahéj
- 2 dl narancslé
- 2 ek keményítő
- szőlőmagolaj
Vanília puding:
- 3 tojás
- 1.5 dl tej
- 1 kk vanília őrlemény
- 2 ek kukoricakeményítő
- 3 ek eritrit
Elkészítés:
Tészta:
A banánokat egy tálban pépesre törjük. Hozááadjuk a kókuszzsírt, a kakaóport, a tejet és a tojásokat. Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, összekeverjük és eltesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a pudingot.
Puding:
A 3 tojást szétválasztjuk, közben langyosra melegítjük a tejet és hozzá adjuk a vaníliát. A tojássárgájához hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és az eritritet. Ehhez adjuk hozzá apránként a langyos, vaníliás tejet és jól elkeverjük. Visszaöntjük a lábasba és összeforraljuk.
Chutney:
Meghámozzuk a mangókat és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, hozzáadjuk a mangókat és hagyjuk, hogy a hőtől összeessen. Külön tálban elkeverjük a hideg narancslevet a keményítővel, majd hozzáadjuk a mangóhoz. Ízesítjük fahéjjal.