Recept

Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak-ahogy még nem próbáltad

Sokak kedvence a sült csirkeszárny. Én most felturbóztam szilvával, fügével és még egy különleges burgonyapürét is készítettem mellé.
Próbáltátok már így?

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak

Hozzávalók:

Szilvás Pác:

  • 6 db csirkeszárny
  • 6 darab érett szilva
  • 1 gerezd friss fokhagyma
  • szegfűbors
  • 5 ek. szilvalekvár
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. chili szósz
  • 1 ek. barnacukor
  • fél citrom leve
  • 2 cikk gyömbér
  • 2 db füge
  • 5 szem csillagánizs
  • 1 szál chilipaprika
  • méz

Burgonyapüré:

  • 100 dkg burgonya
  • 90 g puha vaj
  • fél dl tej
  • 15 dkg szalonna
  • 10 szem aszalt datolya

Elkészítés:

Csirkeszárnyak:

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

1. A húson és a mézen kívül, összeturmixolunk mindent egy tálban.

2. A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.

3. A tálat letakarjuk egy átlátszó fóliával, és min. 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.

4. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét, és 180 fokon 30 percig sütjük.

5. 30 perc letelte után megkenjük mézzel a csirkeszárnyakat, és további 220 fokon, 10-15 percig ropogósra sütjük.

Datolyás-baconos burgonyapüré:

1. A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.

2. A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3. A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.

4. A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, illetve belekeverjük a felkockázott datolyát és a lepirított bacon-t, amit szintén kockákra vágunk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Ahogy közeledik az év vége, a legtöbben már az ünnepi nyugalomra és a meghitt pillanatokra hangolódnak. Az asztrológia azonban úgy látja: három csillagjegy számára a 2025-ös karácsony előtti hetek...
Lifestyle
A karácsony kétségkívül az év egyik legvarázslatosabb időszaka. Ahogy felgyúlnak az adventi gyertyák első fényei, sokan máris lázas készülődésbe kezdünk, és ünnepi pompába öltöztetjük az otthonunkat...
Sztárok
III. Károly király otthonában csak egyetlen unokája fotója kapott helyet, ami sokak szerint többet elárul a családi kapcsolatok jelenlegi állapotáról, mint gondolnánk.
Sztárok
A félelmek nem válogatnak: a reflektorfényben élő sztárok életét is ugyanúgy beárnyékolhatják, mint bárki másét. De vajon kinek hogyan sikerült győzedelmeskednie a szorongása felett egyszer s...
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok család fejében megfogalmazódik a gondolat, hogy a gyerekeket egy apró szőrgombóccal lepik meg a fa alá, aki aztán a kicsik legjobb barátjává válik. Ez mind szép és jó,...
Lifestyle
Az Oroszlán jegy szülöttei nem fognak unatkozni 2026-ban: karrierjükben lesznek bőven rivalizálások, esetleges konfliktusok és elhamarkodott pénzügyi döntések is. A szerelemben pedig éppen ideje lesz...