Könnyű és tartalmas spenótsaláta - Melegen az igazi
Most, hogy már hivatalosan is tavasz van, mindenki elkezdett még jobban odafigyelni, hogy mit eszik és hogyan sportol. Ezért gondoltam, hogy készítek nektek egy salátát, ami akár könnyű ebédnek vagy vacsorának tökéletes. Pillanatok alatt elkészül, a prosciutto és a fenyőmag miatt nagyon tartalmas, a spenót íze miatt viszont izgalmasabb. Ráadásul melegen! Nálunk most ez a nagy kedvenc. Remélem ti is szeretitek majd!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Meleg spenótsaláta
Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 10 perc
Hozzávalók:
- 3 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 350 g spenót
- 100 g fenyőmag
- 25 dkg sonka
- ½ db citrom
- díszítésnek: reszelt parmezán
Elkészítés:
Az olívaolajon a fokhagymát üvegesre pároljuk.
Hozzátesszük a fenyőmagot és addig pirítjuk, amíg halványbarna színe lesz a serpenyőben.
Beleforgatjuk a sonkát és további 5 percig pirítjuk. Ráöntjük a citrom levét és reszelünk rá a héjából. Még 2 percig érleljük az ízeket.
Egy tálban összekeverjük a serpenyő tartalmát a spenót levelekhez.
Tálaláskor parmezánt reszelünk a tetejére.
Tipp: Ha valaki savanyúbban szereti, akkor adjon hozzá több citromlevet.