Recept

Édesburgonya nachos: kevesebb kalória, több élvezet

Ragad, nyúlik, ropogós... Kicsit csípős, nagyon sajtos... Ez az én házi készítésű édesburgonya nachosom, amit avokádóval és sok-sok csirkehússal tálaltam. Ha barátokat hívtok vendégségbe, vagy egy otthoni filmnézős estét terveztek, akkor mindenképp készítsétek el. Persze a salsával, aminek a receptjét szintén megtaláljátok itt!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Édesburgonya nachos

Hozzávalók - A nachoshoz

  • 2 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk őrölt fokhagymapor
  • 1db csirkemellfilé
  • 60 g vegyes bab
  • 20 dkg kukorica
  • 1 jalapeno
  • 60 g reszelt sajt
  • 1 avokádó
  • 3 szál újhagyma

A salsához

  • 3 db paradicsom
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika ízlés szerint
  • 1 lime
  • friss koriander
  • 1 jalapeno
  • 5 ek ketchup

Elkészítés

1. Az édesburgonyát héjastul karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a pirospaprikát és a fokhagymaport, majd a burgonya karikákat a pácban és egy tepsire rakjuk sorban.

2. A csirkemellet egészben hagyjuk, egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fokhagymaporral, pirospaprikával, sóval és borssal, majd egy sütőpapírba alaposan becsomagoljuk. Így sütjük puhára 200 fokon 20-25 perc alatt a burgonyával együtt.

3. A salsához a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítógépben pürésítjük a vöröshagymával, fokhagymával, chili paprikával, fél lime levével, friss korianderrel és egy kevés jalapenoval. A végén sózzuk, majd elkeverjük egy kevés ketchuppal.

4. A csirkehúst villával feltépkedjük. Egy serpenyőbe rétegezzük a nachost. Egy sor édesburgonya, 1 sor csirkemell, 1 sor bab a kukoricával, majd megszórjuk egy kevés jalapenoval. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon 5 perc alatt megpirítjuk. A salsával, avokádóval, apróra vágott újhagymával, jalapenoval és chilivel tálaljuk.

Lapozz a medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom és a narancsos-áfonyás muffin receptjéért is!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Recept
Lifestyle
A jól megtervezett reggeli rutin nemcsak a napunk hangulatát és hatékonyságát határozza meg, hanem hosszú távon hozzájárulhat a testi-lelki egyensúlyunk fenntartásához is.
Lifestyle
A mai napon egy esemény heves reakciókat válthat ki a Bikából. Napi horoszkóp.
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Sztárok
Habár még csak 9 éves, Sarolta hercegnő már most nagyon komolyan veszi a feladatait – kétség sem fér hozzá, hogy felnőttként nagy dolgokra lesz hivatott.
Lifestyle
Az empátia fejlesztése nemcsak a szociális készségeit javítja, hanem egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberré is teszi. Légy türelmes, támogató és példamutató, hiszen te vagy az, aki a legnagyobb...
Lifestyle
A pite sütése nemcsak egy hagyományos konyhai feladat, hanem igazi művészet is, ahol minden egyes lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a végeredmény egy tökéletes, könnyed és ínycsiklandó sütemény...