Lifestyle

Csináld ezt napi 20 másodpercig és garantáltan csökkenni fog a stressz érzése

Még a szerzetesek is ezt a napi gyakorlatot ajánlják, hogy fenntartsuk mentális jóllétünket.

Mikrogyakorlat a mindennapokra

Az önegyüttérzés és a tudatosság egyre nagyobb teret nyer a mentális egészségmegőrzés világában, de talán nem gondolnánk, hogy mindössze 20 másodperc is elegendő lehet a stressz és a feszültség enyhítésére. A hosszadalmas meditációk helyett néhány összpontosított lélegzetvétel vagy egy egyszerű érintés is elegendő lehet ahhoz, hogy ráhangolódjunk a jelen pillanatra és javítsuk mentális jóllétünket.

A meditáció nem feltétlenül hosszú órákig tartó gyakorlást jelent, esetekben szerzetesek is azt tanácsolják, hogy három mély lélegzetvétellel képes változást hozni az ember életébe.

A rövid napi gyakorlatok jelentős pozitív hatással lehetnek a mentális egészségünkre, bár ez a gyakorlat nem helyettesíti a hosszú távú terápiát, mégis hatékony eszköze lehet a nyugalom fenntartásának.

Az önegyüttérzés gyakorlása segít abban, hogy ugyanolyan kedvességgel és empátiával forduljunk önmagunk felé, mint amilyet másoknak nyújtunk. Ez különösen fontos a modern, kontaktus nélküli társadalomban, ahol gyakran elhanyagoljuk saját szükségleteinket a stresszes, rohanó életmód mellett. Ez nem csupán egy egyszerű technika, hanem egy hatékony eszköz arra, hogy napi szinten törődjünk mentális egészségünkkel és javítsuk önmagunkkal való kapcsolatunkat.

Ha legközelebb stresszes helyzetben találod magad, szánj 20 másodpercet egy kedves érintésre, és engedd meg magadnak, hogy a legjobb barátod legyél – még ha csak egy pillanatra is. Mit kell tenned pontosan?

Kattints a galériára!

Az önegyüttérző érintés előnye, hogy bárhol gyakorolható – akár otthon, akár útközben. Csak néhány másodperc figyelmes önérintés szükséges ahhoz, hogy az ember megnyugtassa magát, és visszatérjen a jelenbe. Ahhoz, hogy ez a gyakorlat valóban hatékony legyen, állítsunk be napi emlékeztetőket, például fogmosás utánra, hogy ne maradjon ki a napi rutinunkból.
Kattints a további képekért!

A túlgondolás képes egész napokat tönkretenni, ha pedig nem próbálunk meg felülkerekedni rajta, teljesen eluralkodhat rajtunk, mígnem életünk minden apró, jelentéktelen mozzanatát befolyásolja majd.

Oldalak

Video Alhat-e a kutya az ágyban? Erről is vallottak a magyar hírességek
Lifestyle
Lifestyle
Volt már részünk ősszel változékony időjárásban, és tudják azt is a meteorológusok, hogy elő kell-e venni az esernyőt október 23-án.
Sztárok
Életében nem volt még ennyire gyönyörű a színésznő, pedig az elmúlt években jó pár mesés outfitben láthattuk már őt.
Sztárok
Mint kiderült, egyáltalán nincs könnyű dolga jelenleg Károly feleségének Ausztráliában, ugyanis Kamilla olyan dologba futott bele, amire ő maga sem számított.