Pofonegyszerű helyettesíteni a főzőtejszínt, ha elfogyott: ez a 4 legjobb módszer

A főzőtejszínt általában arra használjuk, hogy a levesek, szószok és főzelékek krémesebb állagot kapjanak. De mit tehetünk, ha éppen nincs otthon, pedig a recept szerint szükség lenne rá?

Könnyen pótolható

A főzőtejszínt elsősorban ételek krémesítésére és gazdagítására alkalmazzuk – levesek, szószok, főzelékek, rakott ételek és tésztaételek alapjába kerül, hogy lágyabb, selymesebb textúrát adjon az ételnek, valamint finomabb, teltebb ízt biztosítson. Néha azonban még a legrutinosabb háziasszonyokkal is megesik, hogy megfeledkeznek felírni a bevásárlólistára, és már csak a főzés során szembesülnek azzal, hogy muszáj valami mást használniuk. Ha főzőtejszínt szeretnénk helyettesíteni, érdemes figyelnünk arra, hogy a választott termék íze és zsírtartalma mennyire hasonlít az eredetihez, ugyanis a túl alacsony zsírtartalmú lehetőségek, például a 2,8%-os tej, nem alkalmasak sűrítésre vagy krémesítésre. Bár a magasabb zsírtartalmú alternatívák általában jobb eredményt adnak, az eltérő savasság, valamint víztartalom miatt a megfelelő választás még mindig nem egyszerű. Galériánkban felsoroljuk, mik a legjobb alternatívák!

Ha a recept főzőtejszínt igényel, de éppen nincs otthon, egyszerűen elkészíthetjük a saját változatunkat – a 3,8%-os tej és a vaj megfelelő, fele-fele arányban keverve kiváló helyettesítője lehet.
Kattints a további képekért!

A liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított pesto szósz, amit itthon is sokan szeretnek, viszont a legtöbben boltban szerzik be – ez pedig nagy hiba, hiszen otthon is kiválóan el lehet készíteni.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Origo

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A 80/20 szabály egy hatékony és egyszerű módszer arra, hogy megtaláljuk éltünk legnagyobb szerelmét, és fenntartsuk a boldogságot egy kapcsolatban.
Lifestyle
Bár ez apróságnak tűnhet, mégis sokak számára kulcskérdés: vajon egészségesebb zokniban vagy anélkül aludni?
Lifestyle
A főzőtejszínt általában arra használjuk, hogy a levesek, szószok és főzelékek krémesebb állagot kapjanak. De mit tehetünk, ha éppen nincs otthon, pedig a recept szerint szükség lenne rá?