Pofonegyszerű helyettesíteni a főzőtejszínt, ha elfogyott: ez a 4 legjobb módszer

A főzőtejszínt általában arra használjuk, hogy a levesek, szószok és főzelékek krémesebb állagot kapjanak. De mit tehetünk, ha éppen nincs otthon, pedig a recept szerint szükség lenne rá?

Könnyen pótolható

A főzőtejszínt elsősorban ételek krémesítésére és gazdagítására alkalmazzuk – levesek, szószok, főzelékek, rakott ételek és tésztaételek alapjába kerül, hogy lágyabb, selymesebb textúrát adjon az ételnek, valamint finomabb, teltebb ízt biztosítson. Néha azonban még a legrutinosabb háziasszonyokkal is megesik, hogy megfeledkeznek felírni a bevásárlólistára, és már csak a főzés során szembesülnek azzal, hogy muszáj valami mást használniuk. Ha főzőtejszínt szeretnénk helyettesíteni, érdemes figyelnünk arra, hogy a választott termék íze és zsírtartalma mennyire hasonlít az eredetihez, ugyanis a túl alacsony zsírtartalmú lehetőségek, például a 2,8%-os tej, nem alkalmasak sűrítésre vagy krémesítésre. Bár a magasabb zsírtartalmú alternatívák általában jobb eredményt adnak, az eltérő savasság, valamint víztartalom miatt a megfelelő választás még mindig nem egyszerű. Galériánkban felsoroljuk, mik a legjobb alternatívák!

Ha a recept főzőtejszínt igényel, de éppen nincs otthon, egyszerűen elkészíthetjük a saját változatunkat – a 3,8%-os tej és a vaj megfelelő, fele-fele arányban keverve kiváló helyettesítője lehet.
Kattints a további képekért!

A liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított pesto szósz, amit itthon is sokan szeretnek, viszont a legtöbben boltban szerzik be – ez pedig nagy hiba, hiszen otthon is kiválóan el lehet készíteni.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Origo

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.