Ettől a fűszertől lesz ellenállhatatlanul finom a fasírt: ha így készíted, az egész család repetázni fog belőle
Van egy bizonyos titkos hozzávaló, amit ha a darált húsba keversz, életed legfinomabb fasírtját készítheted el.
Így már próbáltad?
A fasírt a magyarok egyik kedvenc fogása, nem véletlenül, hiszen egy igazán ízletes és fűszeres húsételről van szó, amihez gyakorlatilag bármilyen köret remekül passzol, legyen szó főzelékről, rizsről, petrezselymes burgonyáról, krumplipüréről, vagy éppen egyszerűen csak pár szelet friss kenyérről. De mint mondják, ahány ház, annyi szokás, így a fasírtot is szinte minden háziasszony másképpen, más-más receptúra alapján készíti, persze vannak az alaphozzávalók, melyek elengedhetetlenek, úgy mint a darált hús, a hagyma, a fokhagyma, a tojás, a szikkadt zsemle, valamint a só, bors és a pirospaprika. Az alapreceptet persze felturbózhatjuk további hozzávalókkal és fűszerekkel, ez már csak ízlés kérdése. Nos, érdemes lehet azonban a darált húshoz keverni egy bizonyos, meglehetősen aromás fűszert: ahogyan a Mindmegette is írja, ettől olyan finom lesz a fasírt, amilyet korábban még valószínűleg soha nem ettél. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Évszázadok óta bizonyítja hatékonyságát.
Leadfotó: 123rf