Egy táplálkozási szakértő a cukrot választja a méz helyett, és meg is indokolta, hogy miért

Annyi biztos, hogy a fehér cukorból, valamint a mézből sem szabad túl sokat fogyasztanunk. Az egyik professzor azonban nagy lavinát indított el azzal, hogy ő a cukrot választja.

Mégis melyik akkor az egészségesebb?

A fehér cukor és a méz közötti választás sokak számára dilemmát jelent, különösen azoknak, akik egészségesebb életmódra törekszenek.

A szakértők szerint a méz alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, mint a fehér cukor, ami azt jelenti, hogy kevésbé befolyásolja a vércukorszintet. Ráadásul antibakteriális és antioxidáns hatású, ami segíthet a fertőzések és betegségek elleni védekezésben.

Egy professzor mégis úgy döntött, hogy a méz helyett inkább cukrot fogyaszt. A galériánkban megmutatjuk, hogy miért döntött így!

A szakértők persze azt is kiemelték, hogy a méz több kalóriát tartalmaz, mint a fehér cukor, így ugyanúgy súlygyarapodáshoz vezet, ha túl sokat eszünk belőle.
Kattints a további képekért!

Az ember legnagyobb mirigye a máj, és sokan nem is gondolnák, hogy mennyire fontos ez a szerv. Ezért is meglehetősen fontos a méregtelenítése!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Ahogyan a Mirror is írja, több mint 200 fajta rák létezik, a korai jelek észlelése pedig kulcsfontosságú a betegségek esetében, ugyanis az életünket is megmentheti, ha időben észrevesszük a tüneteket...
Sztárok
A Dancing with the Stars idei évadának nagy meglepetése a hazai TikTok egyik legnépszerűbb tartalomgyártója, Whisper Ton, aki Tóth Katica partnereként lép a parkettre néhány hét múlva.
Sztárok
A három Oscar-díjjal kitüntetett hollywoodi színészóriás manapság már csak kevés embert enged közel magához, 32 éves fia, a szintén a színészi hivatással kacérkodó Ray azonban köztük van. A...