Élvezd ki a finomabb kávét, amíg teheted, mert lehet eltűnik a boltok polcairól
Sokaknak nem indulhat el a nap kávé nélkül, ráadásul rengeteg kutatás bizonyítja, mennyire egészséges. Azonban mi történik, ha veszélybe kerül az egyik legnépszerűbb kávébab?
A szakértők már felfestették az ördögöt a falra
Az arabica kávé a Coffea arabica növény magjából készül, amely a világ kávétermelésének mintegy hatvan százalékát adja.
Ez a fajta híres finom ízéről és alacsonyabb koffeintartalmáról a robusta kávéval összehasonlítva. Az arabica kávébab termesztése különösen érzékeny a környezeti változásokra, mint például a hőmérséklet és a csapadék ingadozása.
A szakértők szerint a közkedvelt kávéfajta nagy veszélybe kerülhet. A galériánkból kiderül, hogy mire kell számítani!
Az International Journal of Cancer tudományos szaklapban megjelent tanulmány elég érdekes eredményeket mutat. Úgy néz ki a kávé jóval egészségesebb lehet, mint azt elsőre gondoltuk.