Kétszer is gondold meg: Ez történik a testeddel, ha vizes fürdőruhában napozol!

A forró nyári napokon legtöbben másra sem vágyunk, mint csobbanni egyet egy medencében, vagy a tengerparton. Fontos viszont, hogy minél hamarabb megszabaduljunk a fürdést követően a vizes fürdőruhától, az ugyanis többet árthat, mint gondolnánk!

Érdemes vigyázni vele!

Ha hosszú órákat töltünk víz közelében, és folyamatosan nedves fürdőruhában tartózkodunk, nemcsak a napfény, hanem a megfelelő higiénia is kulcsszerepet játszik a kellemes nyári élményekben. Sokan nem is gondolnák, hogy egy egyszerű fürdőruha viselése, ha nem cseréljük le időben, különféle egészségügyi problémákat okozhat, különösen a hüvelyi egészség terén. Egy kis elővigyázatossággal és tudatossággal nemcsak a nyári szórakozásod lesz problémamentes, hanem egészségedet is megőrizheted. Hogy hogyan is tudsz vigyázni az egészségedre a forróságban? Olvass tovább és megtudhatod!

Az orvosok figyelmeztetnek arra, hogy a folyamatosan nedves alsónemű vagy fürdőruha ideális környezetet biztosíthat a hüvelyi fertőzésekhez vezető baktériumok és élesztőgombák számára. Gil Weiss, MD, OB/GYN, a Illinois-i Nők Egészségügyi Szövetség partnere, hangsúlyozza, hogy a hüvely egészsége a baktériumok egyensúlyán múlik. Ezek a mikroorganizmusok harmóniában élnek, és segítenek fenntartani a hüvely egészséges állapotát. Bármilyen tényező, amely megzavarja ezt az egyensúlyt, helyi fertőzést okozhat. Dr. Weiss megjegyzi, hogy a nedves fürdőruha tökéletes táptalajt jelenthet a hüvelyi fertőzések, vaginitis vagy húgyúti fertőzések kialakulásához.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, forrás: refinery29.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Ha gyerekek vannak a háznál, és ti is faragtok idén töklámpást, akkor különösen jól jöhet ez az olcsó, ám annál hatékonyabb házi praktika.
Sztárok
Törőcsik Franciska legnagyobb rémálma vált valóra tegnap este a Dancing with the Stars parkettjén, amikor tánc közben a cipője sarka beakadt a szoknyájába. Ebből a zsűri és a nézők mit sem vettek...
Sztárok
A színésznő ismét egy hollywoodi dívához méltón lejtett végig a vörös szőnyegen, és nemcsak ruhájával, de frizurájával is elbűvölte a rajongókat.