Lifestyle

Viszlát hőhullám, viszlát szorongás! Ez a szokatlan tevékenység csökkenti a menopauza tüneteit

A nők többsége pont azért csinálja, hogy mérsékeljék a kellemetlen tüneteket.

Hideg vízben való úszás

Egy friss tanulmány szerint a hideg vízben való úszás igazoltan csökkentheti a menopauza fizikai és pszichikai tüneteit, köztük a hőhullámot, a szorongást és a hangulatváltozást. A University College London kutatói 1114 rendszeresen hideg vízben úszó nővel készítettek felmérést, amelyben 758 menopauzától szenvedő nő tünetei között sorolta fel a szorongást, a koncentrálási nehézséget, a hőhullámokat és az éjszakai izzadást. A kutatásban résztvevők hihetetlen eredményekről számoltak be, melyet a galériára kattintva tudsz megtekinteni:

A kutatásban résztvevő nők többsége a 45-59 korcsoportba tartozott. A résztvevők 46,9 százaléka állította, hogy a hideg vízben való úszás csökkentette szorongásukat, 34,5 százalékának pedig mérsékelte a hangulatváltozásaikat. A nők egyötödénél csökkent az éjszakai izzadás, és 31,1 százalékuknál szorultak vissza a hőhullámok.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: TermalOnline

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, egy hercegnének mindent szabad, ez egyáltalán nem így van: Katalin még egy olyan egyszerű dolgot sem tehet meg, amit egyébként bármelyik ember szabadon csinálhat.
Egészség
Egy új tanulmány szerint több népszerű ételben és egy igencsak kedvelt italban is rákkeltő vegyi anyagokat találtak a tudósok.