Lifestyle

Finomabb lesz a tészta, mint valaha, ha ezt csinálod vele főzés előtt: különleges ízt kölcsönöz minden fogásnak

Egyetlen lépés tésztafőzés előtt megváltoztatja az egész étel ízét, legyen szó bolognai vagy épp carbonara spagettiről, esetleg más tésztás ételről.

Próbáltad már ezt a konyhai praktikát?

A tészta nem véletlenül az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában a rizs és a burgonya mellett, hiszen számtalan étel készíthető belőle, méghozzá nagyon gyorsan. Lasagne, bolognai spagetti, tejszínes vagy pestós tészta - legyen szó bármilyen fogásról, nagyon fontos a tészta minősége, a főzési idő, valamint a só mennyisége, amit a vízbe rakunk. Van azonban még egy dolog, amit megtehetsz annak érdekében, hogy világbajnok tésztaételt rakj a családi asztalra: csupán egy apróságot kell csinálnod a tésztával, mielőtt kifőzöd, és olyan finom lesz az elkészített fogás, mint még soha. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan a Mindmegette is írja, van egy konyhai praktika, amit csak kevesen ismernek a tészta elkészítésével kapcsolatban, és most nem arról van szó, hogy tegyünk-e olajat a főzővízbe avagy sem, de nem is arról, hogy milyen keménységűre főzzük az adott tésztafajtát.
Kattints a további képekért!

Van egy olyan konyhai praktika, melynek segítségével sokkal egyszerűbb lesz a brokkoli elkészítése, mint valaha, és még a szárát sem kell kidobnod, így az egész zöldséget felhasználhatod.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
Felejtsd el az edzőtermet! Ezzel a módszerrel otthon is könnyen elérheted, hogy feszesek legyenek a karjaid.
Lifestyle
Sztárok
A királyi család egykori séfjei, Darren McGrady hosszú évekig szolgált a palotában, korábban pedig elárulta, milyen fogásokat fogyasztottak gyerekként Diana fiai, Vilmos és Harry.