Felejtsd el a boltit! 15 perc alatt kész a legfinomabb házi májkrém
Friss, krémes és nagyon finom.
Májpástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoránna
- ½ tk pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kis vajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd lehúzva a tűzről, meghintjük a pirospaprikával. Ezután rádobjuk a megmosott, megtisztított és apró darabokra vágott májat, megpirítjuk és félretesszük. Ha kész, egy kis tálba borítjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a majoránnát is, majd az egészet összeturmixoljuk. Ha a masszánk már krémes, egy zárható üvegedénybe kanalazzuk, végül a maradék, felmelegített vajjal nyakon öntjük, hogy a pástétom puha maradjon.