Rakott csirkemell – gyors, egyszerű, laktató és szédítően finom
A hozzávalókat kedvedre variálhatod.
Rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 5 szelet csirkemellfilé
- 5 szelet sonka
- 10 szelet bacon
- 2 paprika
- 1 vöröshagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 4 ek mustár
- só
- bors
- majoránna
- 1 nagy tejföl
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük ízlés szerint a majoránnával, majd egymás mellé fektetjük egy kivajazott tepsibe. Minden szeletet megkenünk mustárral, majd ráfektetjük a bacont, rászórjuk a felkarikázott paprikát és az ugyancsak karikákra vágott hagymát, végül letakargatjuk a sonkaszeletekkel. Ha kész, az egészet megkenjük tejföllel, "lezárjuk" reszelt sajttal és sütőben pirosra sütjük. Valamilyen vegyes zöldségkörettel vagy salátával kínáljuk.