Filléres ebéd 1000 forint alatt: Laktató és ínycsiklandó töltött krumpli
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/toltott_krumpli_123rf_980x480.jpg?itok=TdtHDOcQ)
Gomba, zöldségek, sőt, hús is mehet bele.
Töltött krumpli
Hozzávalók:
- 5 krumpli
- 20 dkg gomba
- 3 szál zöldhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 ek tejföl
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olaj
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Az alaposan megmosott krumplikat bő, sós vízben héjastól megfőzzük. Ha kissé kihűlt, kettévágjuk és óvatosan kivájjuk a belsejét. A krumplicsónakokat vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük egymás mellé, a töltelékhez a "krumplibelsőt" pedig egy tálba tesszük. Eközben egy serpenyőben kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd az apróra vágott gombát is megpároljuk rajta. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd a krumplihússal és tejföllel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a fimomra vágott petrezselymzöldet is. A burgonyákat megtöltjük a töltelékkel, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.