Sült oldalas, mustáros burgonyapürével, sült zellerrel
Nos, eljött a pillanat, amikor megmutatom Nektek az egyik kedvenc oldalas receptemet. Ismerős az az érzés, amikor a hús olyan porhanyós, hogy szinte leomlik a csontról? Na, ez pont ilyen! A köretet felturbóztam mustárral és zellerrel, ami bevallom nagyon jól sikerült! Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sült oldalas, mustáros burgonyapürével, sült zellerrel
- 80 dkg oldalas csonttal
- 2 ek magos dijoni mustár
- só
- 2 dl olívaolaj
- 4-6 gerezd fokhagyma
- bors
- 4 ek. Olívaolaj
- 200 g zeller, héj nélkül
- 1 dl tejszín
- fehérbors
- 400 g burgonya, pucolva, kis kockákra vágva
- 100 g vaj
Elkészítés
1.A sütőt előmelegítjük 120 fokra.Az oldalast a csontok mellett darabokra vágjuk, (két csontonként)Sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot. Ehhez 2-3 fokhagymát megroppantunk és nagyon vékony szeletekre vágunk majd beletesszük az olívaolajba. A páccal megkenjük az oldalast és egy tepsibe tesszük. Alá öntünk fél ujjnyi vizet és alufóliával letakarjuk. 120 fokos sütőben 5 órán keresztül sütjük. Óránként érdemes átforgatni az oldalast. Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és további 220 fokon addig sütjük míg meg nem pirul a teteje. Fogyasztás előtt min. Negyed órát pihentessük.
2. A burgonyakockákat és a zellert külön edényben megfőzzük. A kész burgonyához hozzáadjuk a vajat és a mustárt, majd pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adjunk hozzá még 0,5 dl tejszínt. A megfőtt zellert cikkekre vágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk az oldalait.