Egy esténk Bernáth Józseffel - Ilyen volt a Femcafe Gastro Night
Ha három szóval kellene jellemeznem a Femcafe Gastro Night-ot, ezt a különleges főzőestet, azt mondanám: felhőtlen, ízletes és felejthetetlen volt. Az egész koncepció egy perc leforgása alatt született meg és amilyen könnyedén kialakult az ötlet, olyan hamar megtaláltuk hozzá a tökéletes séfet és helyszínt is. Nem túlzok, ha azt mondom, minden rendelkezésünkre állt ahhoz, hogy egy rendkívüli főzőest kerekedjen az eseményből és azt hiszem, ez sikerült is.
Az ötlet születése
A Femcafe csapatában többen szeretünk főzni, és még jobban szeretjük, ha olyan ételeket készíthetünk el, amelyek nem nevezhetőek hétköznapinak. A tavalyi év folyamán mi is kipróbálhattuk a Miele főzőiskolában egy izgalmas főzőesten, hogy milyen egy igazi gasztro-élmény. Így arra gondoltunk, miért ne vonhatnánk be a következő ilyen eseménybe titeket, olvasókat is?! Így született meg a Femcafe Gastro Night ötlete. Nagy örömünkre az estéhez Bernáth József csatlakozott, mint sztárséf, a Miele Főzőiskola modern, professzionális konyhája pedig tökéletes terepet biztosított a gasztrokalandhoz.
Végre eljött a nagy nap
A november 11-i péntekem kicsit máshogy indult, mint a többi. Tudtam, hogy fél hatkor nem ér véget a munkaidő, mint általában, hiszen már várnak a Miele Főzőiskolában, ahol 6 órától izgalmas gasztro-kaland kezdődik. Sorra érkeznek majd a lelkes, főzni vágyó vendégek, hogy Bernáth Józseffel együtt elkészítsék a séf által megálmodott fogásokat a Femcafe Gastro Night keretén belül.
Amikor mindenki megérkezett, átadtam a terepet a séfnek. Józsi annyira természetesen, mégis profin bánik az emberekkel és persze az ételekkel egyaránt, hogy nem féltem rábízni a moderátori szerepet. Miután a résztvevők körülállták a pultot, a séf azonnal elkezdte kiosztani a feladatokat. 4 különleges fogás elkészítése állt előttünk, így lelkesen nekikezdtünk, hogy az alapoktól építsük fel a menüsort.
Együnk valamit, ami megalapozza az étvágyunkat
Nem is kell mondanom, hogy mindenki kopogó szemekkel érkezett az eseményre, hiszen a karácsony szellemében készülő menüsor nagyon ínycsiklandóan hangzott már a főzőest leírásában is. Először egy ízletes előételt, avokádós ráksalátát állítottunk össze, amelyet stílusosan, pohárból fogyaszthattunk el. Szerencsére ezzel a különleges fogással hamar megvoltunk, így mindenki csillapíthatta korgó gyomrát. Azt hiszem, az elkészült étel önmagáért beszél.
Mutatós és finom leves
Miután elfogyasztottuk az előételt, nekiálltunk, hogy elkészítsük a sárgaborsó krémlevest sárgaborsó falafellel. Mi, magyarok szó szerint imádjuk a leveseket, így mit sem ér egy újragondolt karácsonyi menü ízletes leves nélkül. Szerencsére mindenkinek jutott feladat a leves elkészítése során, hiszen a falafel összeállítása és a leves ízesítése is több lépcsőfokból állt. Miután mindenki kivette a részét a második fogás elkészítéséből, egy színpompás és rendkívül gusztusos étel került az asztalra.