Grillezett karfiol - Vegetáriánus különlegesség
Ha grillételekre gondolunk, elsőként a szépen megpirult húsok jutnak eszünkbe, pedig a zöldségeket ugyanilyen módon el lehet készíteni. Erre mutatunk egy nagyszerű példát, amelyet a vegetáriánusok is imádni fognak!
Hozzávalók
- 2 nagy fej karfiol
- negyed csésze olívaolaj
- 2 lime leve és héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk méz
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek jalapeñopor
- 1 tk só
- apróra vágott korianderlevelek
Elkészítés
Távolítsuk el a karfiol leveleit és vágjuk le a szárát. Az egészet tegyük egy vágódeszkára és egy nagy éles késsel vágjunk 1-2 centiméter vastagságú szeleteket belőle, mintha steak lenne. Az olívaolajat keverjük el a lime levével, a reszelt fokhagymával és a mézzel. Egy másik tálkában szintén keverjük össze a lime reszelt héját, a pirospaprikát, a jalapeñoport és a sót. A karfiolszeleteket egy ecsettel kenjük be az olívaolajos keverékkel és tegyük rá a grillrácsra. A tetejüket szórjuk meg a fűszeres keverékkel. Süssük addig, amíg eléri a kívánt puhaságot. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott korianderrel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!