Csirkés falatkák - Recept
Apró csirkefalatkákkal sosem lehet mellélőni. Egyszerű elkészíteni, nagyon finom és mivel nem olajban sütjük, egy fokkal egészségesebb is, mint a hagyományos rántott hús. Próbáld ki!
Hozzávalók
- csirkemellfilé
- fokhagyma
- tej
- só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd fokhagymás tejben áztatjuk, lehetőleg egy egész éjszakán át. A falatokat sózzuk, fűszerezzük, majd a szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsához mos egy kevés olajat is keverünk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Különböző mártogatósokkal, szószokkal tálaljuk.