Isteni nassolnivaló, amelytől nem hízol - A mandula pozitív hatásai
A mandula a tökéletes délutáni csemege: nemcsak finom, hanem egészséges is! Ezt támasztják alá azok a kutatási eredmények is, amelyeket a napokban hoztak nyilvánosságra.
A tökéletes nassolnivaló
A magas fehérjetartalmú, tápanyagban gazdag mandula segít legyőzni az éhséget, és óvja a szívünket is. Tele van telítetlen zsírokkal, E-vitaminnal, amely megvéd bennünket a káros UV-sugaraktól, Alzheimer-kórtól és mérsékli a vércukorszintet.
Gazdag továbbá ásványi anyagokban (különösen mangánban), erősíti a csontjainkat, szabályozza a vérnyomás működését, a vér cukor- és magnéziumszintjét, amely elengedhetetlen a szerv-, izom- és idegműködéshez.
A benne lévő flavonoidok antioxidánsként működnek és fokozzák az E-vitamin hatását, amely segít fiatalságunk megőrzésében.
A kutatásban résztvevők körülbelül 4 dekagrammnyi pirított, enyhén sós mandulát fogyasztottak naponta egy hónapon keresztül. Ezt követően a számtalan pozitív hatás mellett észrevették azt is, hogy ez idő alatt a testsúlyuk sem gyarapodott, sőt, csökkent a hasi zsírjuk és ezáltal a derekuk térfogata is kisebb lett. Ezt a tényt másik 5 tanulmány is alátámasztotta, amelyek szintén hasonló eredményre jutottak.
Ha hasznosnak találtad a cikket, nyomj egy lájkot és oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: 8 májtisztító étel - Katt ide!