Akkor most egészséges a vaj, vagy sem? Ez történik az egészségeddel, ha megeszed
Sokan már száműzték, de akadnak olyanok is, akik szerint elengedhetetlen a vaj a konyhában. Az más kérdés, hogy egészséges-e ez a nagyszerű alapanyag.
Bár tegyük hozzá, hogy sokan azért hanyagolják, mert drága lett
A vaj ízének titka a magas zsírtartalmában és a benne található természetes aromákban rejlik. Az alapanyagban található zsírok krémes, gazdag ízt adnak, amelyet sokan kedvelnek. Emellett a vajban található tejfehérjék és laktóz is hozzájárulnak a harmóniához.
A vaj készítéséhez magas zsírtartalmú tejszínre van szükség, amelyet általában tehéntejből nyernek. A tejszínt először lehűtik, majd felverik, amíg a zsírok és a folyadék el nem válnak egymástól. Tehát ezt addig kell csinálni, amíg a zsírok össze nem állnak és el nem különülnek az írótól. A folyamat során a tejszín először habbá válik, majd tovább verve a hab összeesik, és a vaj kezd kialakulni.
Mi a helyzet most a vajjal? Az rendben van, hogy drága, de egészséges is? A galériánkban mindent leleplezünk!
Bár az infláció mérséklődött, de azért vannak termékek, amiknek alaposan elszállt az ára. Ezekért szeptemberben jóval többet fogsz fizetni a magyar boltokban.