Mogyorókrémes csokis keksz
Elhinnéd nekünk, ha azt állítanánk, hogy a képen látható mennyei csokis desszertnek az elkészítéséhez nincs szükség lisztre, cukorra, de még olajra sem? Íme, a bizonyíték, nézd meg a receptet!
Hozzávalók
- 1 ¼ csésze konzerv csicseriborsó, jól leöblítve és egy papírtörlővel szárazra törölve
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- ½ csésze + 2 evőkanál (165 gramm), szobahőmérsékletű, természetes mogyoróvaj, vagy mandula vaj
- ¼ csésze (80 gramm), méz (agave szirup vagy juharszirup is jó lehet)
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só, ha a mogyoróvajban nincs
- ½ csésze (90 gramm) csokoládé chips (bioboltokban is beszerezheted)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Keverd össze a hozzávalókat, kivéve a csokoládé chipset, ezt legutoljára add a többihez. Ragadós masszát fogsz kapni. Nedves kézzel formázz kisebb labdákat, ha azt szeretnéd, hogy keksz formájuk legyen, nyomd le a tetejüket. Tedd őket sütőpapírra és süsd őket 10 percig. A golyók továbbra is nagyon puhák maradnak, sütés után nem keményednek meg, mint a hagyományos kekszek. Hűtőben tárolva, akár egy hétig is fogyaszthatóak, bár biztosak vagyunk benne, hogy addigra egyetlen darab sem marad belőlük.
Kóstold meg a diabetikus mézes szeletet is!
Fotók: npr.org; texanerin.com