Banánnal és krémsajttal töltött pirítós
Régóta tudjuk, hogy az ételek, melyeket nap mint nap fogyasztunk komoly hatással vannak az egészségünkre, közérzetünkre. Most egy olyan receptet mutatunk, mellyel nem kell lemondanod a finom, bőséges reggeliről, de jelentősen változtatsz étkezési szokásaidon.
Hozzávalók (1 szendvicshez)
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- ½ banán
- 1-2 evőkanál zsírszegény krémsajt
- 1 evőkanál pirított mandula apróra vágva
- ½ evőkanál méz
- fahéj/szerecsendió
- 1 nagyobb tojás
- 2 evőkanál zsírszegény tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Tegyél ½-1 evőkanál krémsajtot mindkét szelet kenyérre. Szeleteld fel a banánt hosszában, vékonyabb csíkokra és rétegezd a kenyérszeletekre. Az egyik szelet kenyeret szórd meg pirított mandulával, szerecsendióval, fahéjjal és csöpögtesd rá a mézet is. Ezután borítsd össze a kenyérszeleteket és készítsd el a tojásos keveréket. Add hozzá a tojáshoz a tejet és a vanília kivonatot, majd a keverékben forgasd meg a szendvicset. Tedd egy serpenyőbe és közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalát arany barnára.
Kóstold meg a grillezett sajtos szendvicset mustárral és körtével!
Fotók: the-girl-who-ate-everything.com; greatist.com