Bögrés almás álomsüti 30 perc alatt
Az almának különleges alkalmazkodóképessége van, így mindenhol megterem. Húsa tele van vitaminnal, ám a C-vitamin a héjában van és sajnos mostanában azt kevesen eszik meg. Mindig ajánlott a fogyasztása, különösen az őszi influenzás időszakban.
Hozzávalók
-
2-3 db alma
- 2-3 db tojás
- 1 púpozott kiskanál fahéj
- 1 bögre rétesliszt
- 1 ugyanakkora bögre barna cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
Az almát megpucoljuk és lereszeljük, összekeverjük a tojással és a fahéjjal és a cukorral. A sütőport a lisztben elkeverjük és így keverjük hozzá a tojásos masszába. Az egészet összedolgozzuk majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 200 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk és porcukorral díszítjük.
Kóstold meg a részeges töltött almát is!
Fotók: 1.bp.blogspot.com