Spagetti bazsalikomos spenóttal - Olaszos finomság
Bár a spagettit és a spenótot nem szokás együtt fogyasztani, mégsem árt, ha néha egy kicsit megbolondítjuk egyszerű ételeinket és kipróbálunk valami fenségesen finomat!
Hozzávalók
- 50 dkg spagettitészta
- 30 dkg fagyasztott spenót
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg sonka
- 2 dl tejszín
- 1-2 gerezd fokhagyma préselve
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl hideg tej
- reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál bazsalikom
- cukor vagy édesítőszer
- só, parmezán
Elkészítés
A spagettit felteszem főni olaj nélkül sós vízben. Közben olívaolajon megpirítom félig a sonkát. Majd rászórom a lisztet, melyet világosra pirítok. Tejjel felöntöm és csomómentesre keverem habverővel. Ezután beletesszük a fagyasztott spenótot, kiolvasztom és megfőzöm benne. Tejszínnel dúsítjuk és sűrűsítjük. Ízesítjük bazsalikommal, sóval és cukorral, majd összekeverjük a tésztával. A tetejét megszórjuk parmezánnal és trappista sajttal.
Ízlés szerint sonka helyett gombával is elkészíthetjük! Kóstold meg zöld spagetti gombamártással receptünket!