Ezért jobb az íze az éttermi salátának, mint az otthoninak - A titok nyitja
Te is gondolkodtál már azon, miközben otthon csipegetted a salátádat, hogy vajon mitől jobb az íze az éttermi változatnak? A következőkben kiderül, milyen turpisságokkal turbózzák fel a zöldségtálat kedvenc étkezdéink.
1. Só, ami só...
Egy jó salátát majdnem mindig megsóznak, legtöbbször jobban, mint gondolnánk. Az éttermek általában óvatosan bánnak a fűszerezéssel, a zöldségtál esetében azonban nem csupán az öntethez adnak borsot, sót, hanem közvetlenül az alapanyagokat is meghintik. Ha nem szoktál nagyon sózni semmit, akkor is nyugodtan kipróbálhatod ezt a trükköt, egy pici szórás is elég, máris finomabb lesz a sali.
2. Ez aztán zsír!
Ahogy a sóval, az éttermek a zsiradékokkal is tudnak bánni. Az biztos, hogy több olajat vagy zsírt adnak a salátához, mint amennyit mi szoktunk otthon (mi egyébként nem szoktunk). Nekünk sem kell azonban elzárkóznunk a használatuktól, kis mennyiségben (azért túlzásba nem kell esni) csak ízletesebbé teszik a salinkat.
Lapozz, mert még több trükk vár a következő oldalon!