Recept

Ezért jobb az íze az éttermi salátának, mint az otthoninak - A titok nyitja

Te is gondolkodtál már azon, miközben otthon csipegetted a salátádat, hogy vajon mitől jobb az íze az éttermi változatnak? A következőkben kiderül, milyen turpisságokkal turbózzák fel a zöldségtálat kedvenc étkezdéink.

1. Só, ami só...

Egy jó salátát majdnem mindig megsóznak, legtöbbször jobban, mint gondolnánk. Az éttermek általában óvatosan bánnak a fűszerezéssel, a zöldségtál esetében azonban nem csupán az öntethez adnak borsot, sót, hanem közvetlenül az alapanyagokat is meghintik. Ha nem szoktál nagyon sózni semmit, akkor is nyugodtan kipróbálhatod ezt a trükköt, egy pici szórás is elég, máris finomabb lesz a sali.

2. Ez aztán zsír!

Ahogy a sóval, az éttermek a zsiradékokkal is tudnak bánni. Az biztos, hogy több olajat vagy zsírt adnak a salátához, mint amennyit mi szoktunk otthon (mi egyébként nem szoktunk). Nekünk sem kell azonban elzárkóznunk a használatuktól, kis mennyiségben (azért túlzásba nem kell esni) csak ízletesebbé teszik a salinkat.

Lapozz, mert még több trükk vár a következő oldalon!

Leadfotó, fotók: Timeinc.net, Abcnews.go.com, Bembu.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Recept
Utazás
Újult erővel támadnak a mínuszok november első napjaiban, de nem ez az egyetlen probléma, ami szemöldökráncolásra ad okot.
Lifestyle
Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor a dolgok végre helyükre kerülnek, mintha minden apró részlet összeállna, hogy egy teljes és harmonikus képet alkosson.
Lifestyle
A pazarlás elkerülése érdekében törekszünk minden ételmaradékot felhasználni, azonban vannak olyan élelmiszerek, melyeket korántsem ajánlott újra melegítve fogyasztani.
  •