Tengeri hangulat otthonra - Halkoktél garnélarákból és heringből
A tengerhez nem vagyunk túl közel, ám most egy finom ebéd erejéig odaképzelheted magadat mellé. A garnéla és a hering egy kifejezettem odaillő étel, azonban nem kell tenger mellett élned, hogy élvezhesd őket!
Hozzávalók (4 adag)
- 20 dkg fiatal hering konzerv
- 20 dkg mélyhűtött óriás garnélarák
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg karfiol
- 15 dkg karotta
- 1 közepes fej hagyma
- ½ csokor petrezselyem
- 5 evőkanál borecet
- 5 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A brokkolit és a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Sós vízben közepesen puhára főzzük, majd leöblítjük. A karottát megmossuk és hosszában csíkokra vágjuk, majd sós vízben szintén közepesen puhára főzzük. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A petrezselymet szintúgy.
Ha a garnéla előfőzött, csak felengedjük, ha nyers, akkor sós vízben megpároljuk. A heringet az üvegből kivéve lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. A páchoz az olajat összekeverjük az ecettel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a hagymával. Négy koktélos poharat kibélelünk salátalevéllel, majd a brokkolit, a karfiolt, a karottát és a halat szétosztjuk a poharakban. Ezek után leöntjük a páclével. Tálalás előtt fél órára tegyük hűtőbe.
Ezt is ajánljuk: Garnéla és kagyló alfredo-módra - Katt ide!