Egyszerűen finomat - Gombaleves
Ha szeretjük a gombát, akkor kitűnő választás a következő gyorsan elkészíthető és finom leves, amely akár a vasárnapi ebéd részeként, vagy a rohanó hétköznapokon is isteni előétel lehet.
Hozzávalók
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 fehér répa
- petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés
A gombákat megpucoljuk, és egyforma darabokra vágjuk őket, ezután a felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk. Miután a hagyma megpirult hozzáadjuk a gombát és fedő alatt hagyjuk párolódni. Miután a gomba levet eresztett, hozzáadjuk a feldarabolt fehér és sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel az egészet. Lassú tűzön addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, közben pirospaprikás rántást készítünk és a befejezés előtt ezt is hozzáadjuk a leveshez.
Ezt is ajánljuk: Pikáns gombafejek - Katt ide!