Csirke Stroganoff-módra: laktató finomság a családnak
Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 400 gramm csirkemell
- 250 gramm gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 1 ek vaj
- 1/4 csésze likőrbor
- 1 csésze alaplé
- 1 ek paradicsompüré
- 1 babérlevél
- 4-5 ág kakukkfű
- 1/3 pohár tejföl
Elkészítés
A csirkemellet vágjuk kockákra, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és tegyük bele a húst. Süssük addig, amíg aranybarna nem lesz. Tegyük félre, majd a helyére a serpenyőbe tegyük a megtisztított és felszeletelt gombát. Ha kissé megbarnultak, adjuk hozzá a felaprított hagymát. Pirítsuk, majd öntsük hozzá a likőrbort. Ha elpárolgott, öntsük bele az alaplét, tegyük bele a paradicsompürét, a babérlevelet és a kakukkfüvet, végül a félretett csirkemellet. Közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt is. Kevergessük, majd pár perc után vegyük le a tűzről és tésztával tálaljuk.