Rozmaringos báránysült burgonyatortával - A húsvéti menü legfinomabb fogása
Húsvétkor elengedhetetlen a bárány az ünnepi asztalon. A hús mellé egy fűszeres, karakteres fehér bor, például tramini vagy chardonnay is remek párosítás lehet.
Hozzávalók
Báránysülthöz
- 80 dkg báránylapocka
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél citrom
- 1 evőkanál liszt
- rozmaring, só, bors ízlés szerint
Burgonyatortához
- 1 kg burgonya
- 3 dl tejszín
- 3 tojás
- 15 dkg parmezán
- panírmorzsa
- vaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A húst (báránylapocka) sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringgal is megszórjuk és összekötözzük. Kisebb serpenyőbe téve apró cikkekre vágott vöröshagymára és fokhagymára fektetjük a húst és 120 fokon kb. 3 órán át sütjük. Ha már puha a hús kiemeljük. A pecsenye megmaradt levét a maradék rozmaringgal és liszttel felöntjük és mártást készítünk. Ebben a mártásban a többi hozzávalóval együtt forgatjuk meg a karikára vágott burgonyát. A szeleteket egy kivajazott és morzsával megszórt kerek edénybe helyezzük és szintén 120 fokon kb. 50 perc alatt pirosra sütjük.