Egy sütemény a kedvenc nyári bogyós gyümölcsünkből: Ribizlis habcsóklepény

Habos és krémes, pont ahogyan szeretjük.

Ribizlis habcsóklepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20+15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek tej
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 kg ribizli
  • csipet só

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tésztához a tojások sárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport, legvégül pedig az olvasztott vajat és a langyos tejet, ezután pedig alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztát vajjal kikent tepsibe simítjuk, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, belekeverjük a cukrot, óvatosan beleforgatjuk a ribizlit, majd mindezt a süteményre simítjuk. 150 fokon további 20-25 perc alatt az egészet készre sütjük.

További két sütemény receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Egészség
Sokszor ajánlják ilyenkor az idősebb háziorvosok is, hogy minél több C-vitamint kell szedni. Az biztos, hogy erre is szükség van, de nem ez fog igazán javítani a közérzetünkön.
Fashion&Beauty
Turkálóba akkor is hatalmas buli járni, ha igazából megteheted, hogy mindig új ruhákat veszel magadnak.
Sztárok
Nincs megállás, Jamie Oliver minden receptet fel akar fedezni a világban, így az egyik magyar klasszikus sem maradhatott ki a listájáról.
Sztárok
Medveczky Ilona arról is kendőzetlen őszinteséggel beszélt, hogy a rengeteg abortusz milyen hatással volt a testére.
Lifestyle
Egyre többen fedezik fel a növények erejét, amelyek nemcsak dekoratívak, hanem jótékony hatással is lehetnek testünkre és lelkünkre.
Lifestyle
A vásárlók általában tudják nagyon jól, hogy mit várnak el egy pénztárostól. Most ezt tapasztalták a Lidl egyik kasszásánál.