Egy sütemény a kedvenc nyári bogyós gyümölcsünkből: Ribizlis habcsóklepény
Habos és krémes, pont ahogyan szeretjük.
Ribizlis habcsóklepény
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20+15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 ek tej
- 3 db tojás
- 2 tk sütőpor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 kg ribizli
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tésztához a tojások sárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport, legvégül pedig az olvasztott vajat és a langyos tejet, ezután pedig alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztát vajjal kikent tepsibe simítjuk, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, belekeverjük a cukrot, óvatosan beleforgatjuk a ribizlit, majd mindezt a süteményre simítjuk. 150 fokon további 20-25 perc alatt az egészet készre sütjük.