Padlizsánleves - Laktató előétel
A padlizsánt leggyakrabban rántva, párolva, vagy krémként elkészítve fogyasztjuk. Most egy igazán különleges fogást mutatunk, mely előételként, de főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók
- 1 padlizsán (kb. 50 dkg)
- 30 dkg uborka
- 2 csirkemell (filézett)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk. pirospaprika (őrölt)
- 1 kis darab gyömbér (1-2 cm)
- 1 mk. kömény (őrölt)
- 1 mk. curry
- 1 mk. kurkuma
- 3 ek. olaj
- citromlé
Elkészítés
A megtisztított, apróra vágott vörös- és fokhagymát olajban megpirítjuk, majd 4 deci vízzel felöntjük, és fűszerezzük. Jól összekeverjük, majd felforraljuk, és 15 percig főzzük. A csirkemell filéket felkockázzuk, és a levesbe tesszük. Ezután jöhet bele a kockákra vágott uborka és padlizsán. Így főzzük tovább, 25-30 percig.
Citromlével meglocsolva tálaljuk!