Padlizsánleves - Laktató előétel

A padlizsánt leggyakrabban rántva, párolva, vagy krémként elkészítve fogyasztjuk. Most egy igazán különleges fogást mutatunk, mely előételként, de főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 1 padlizsán (kb. 50 dkg)
  • 30 dkg uborka
  • 2 csirkemell (filézett)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika (őrölt)
  • 1 kis darab gyömbér (1-2 cm)
  • 1 mk. kömény (őrölt)
  • 1 mk. curry
  • 1 mk. kurkuma
  • 3 ek. olaj
  • citromlé

Elkészítés
A megtisztított, apróra vágott vörös- és fokhagymát olajban megpirítjuk, majd 4 deci vízzel felöntjük, és fűszerezzük. Jól összekeverjük, majd felforraljuk, és 15 percig főzzük. A csirkemell filéket felkockázzuk, és a levesbe tesszük. Ezután jöhet bele a kockákra vágott uborka és padlizsán. Így főzzük tovább, 25-30 percig.

Citromlével meglocsolva tálaljuk!

Kóstold meg a sárgarépalevest szerecsendióval!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A Rák a mai napon semmiképp ne osszon meg titkokat másokkal. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Rák nagyon szerencsésnek érezheti magát a pénzügyekben az és üzleti életben. Heti horoszkóp.
Lifestyle
Bár a legtöbb gyógynövénytől semmi baja nem lesz a kedvencednek, sőt, van egy olyan, amit semmiféleképpen nem szabad megennie, ugyanis komoly mérgezést is kaphat tőle az eb.
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!