Olcsó és laktató - Parmezános rakott krumpli
A megszokott rakott krumplit is izgalmasabbá tehetjük, ha kicsit változtatunk a bevált recepten. Következzen egy olcsó, laktató, de nem egyhangú étel!
Hozzávalók
- fél kg krumpli
- 1 doboz babkonzerv
- újhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- fél csésze tej
- reszelt parmezán
- krémsajt
- só
- bors
- chili
Elkészítés
Pucoljuk meg a krumplit és a hagymákat, majd rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: krumpli, bab, hagyma. Ne felejtsük el a sót, a chilit és a borsot sem! Ha készen vagyunk, akkor öntsük rá a tejet a krumplira, majd kenjük szét a krémsajtot a tepsi tetején és szórjuk rá a parmezánt is. A krumpli puhulásáig süssük a rakottast, ami körülbelül 25-30 perc, de a huszadik perc után érdemes 5 percenként megszurkálni a krumplit.
Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival
Fotó: foodnetwork.com