Mind a tíz ujjunkat megnyaljuk! A 6 legújabb gasztrokönyv karácsonyra

Szerintem a családom és a barátaim tudják, hogy engem a legjobban meglepni szakácskönyvvel vagy receptmagazinnal lehet. Idén karácsonykor bőven lesz miből válogatniuk, ugyanis olyan szuper gasztrokiadványokkal vannak tele a könyvesboltok polcai, hogy mind a tíz ujjunkat megnyalhatnánk utánuk! Meg is mutatom a felhozatalt.

Gianni Annoni: “Olaszul l’enni jó”

Ennek a könyvnek már a címe is annyira tetszik, hogy egyszerűen muszáj ott lennie a polcomon. Gianni Annoni, aki annak idején TV-sztárként vált ismertté Magyarországon, mára a hazai gasztroélet egyik legfontosabb szereplője lett. Legutóbbi könyvét épp 12 éve adta ki, az azóta eltelt időben pedig rengeteg dolog történt vele. Az “Olaszul l’enni jó” nemcsak recepteket tartalmaz - szerencsére azt is -, hanem arról is szól, nem mindig egyszerű összehozni és működtetni egy olyan menő gasztrovállalkozást, mint étterme, a Pomo D’oro. A könyvet egyébként nemcsak Pintér Árpád gyönyörű fotói színesítik, hanem Gianni menyasszonya, a szintén fotós Debreczeni Zita képei is.

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere

Bernáth József első könyvét imádtam: ritkán találni ennyire jól felépített, átgondolt, a kezdők számára is érthető, de a gyakorlottabbaknak is élvezhető a szakácskönyvet. Második kiadványa, a Szörnyen jó szakácskönyv übercuki illusztrációival azonnal rabul ejtette a szívemet, pláne, hogy a bemutatón a séftől kaptam egy dedikált példányt is a műből. Épp ezért már alig vártam, hogy megjelenjen harmadik kötete, amelyben hónapról hónapra mutat be az olvasóknak szezonális alapanyagokat (minden hónapban hármat), és ezek alapján 3 izgalmas ételt. Lehet, hogy a karácsonyi vacsorában is segít majd!

Liptai Claudia: Édeskettes

Desszert nélkül lehet élni, de vajon érdemes? És mi a helyzet a szerelemmel? Na és a barátokkal? Liptai Claudia, a népszerű színésznő-műsorvezető, aki párja, Pataki Ádám cukrászmester oldalán megtalálta a boldogságot, egy igazán különleges könyvet álmodott meg. Úgy fűzi egymásra barátaival közös élményeit, beszélgetéseit, hogy azokból mindig kisüljön valami ínycsiklandó finomság. Természetesen mi, olvasók sem maradunk útmutatás nélkül: Pataki Ádám 40 szuper receptje alapján elkészíthetjük az interjúalanyok kedvenc süteményeit.

Vagány magyarosra vágysz vagy hagyományos családira? Még nincs vége, klikk tovább!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.