Így lesz a legfinomabb a májgombóc leves
Mi nagyon szeretjük a májgombóc levest, és sokféle módon készítettük már, de ez a recept még mindig viszi a prímet.
Hozzávalók (4 személyre)
- 15 dkg máj
- 2 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek finomliszt
- 2 ek víz
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
- másfél l húsleves alaplé
Májgombóc leves elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd vajon megdinszteljük. Közben a májat ledaráljuk, majd a hozzávalókat összegyúrjuk. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk a májas masszát a gombócokhoz, amik akkor lesznek kész (kb. 5-10 perc alatt), amikor feljönnek a leves felszínére.