Készítsd otthon: retró négercsók házilag
Gyerekkorunkat megédesítette ez az édesség, és bár még ma is kapható, szerintünk az otthon készült változatnál nincs finomabb. Készítsük el együtt!
Hozzávalók
- 80 ml víz
- 16 dkg cukor
- 2 tk méz
- 1 ek zselatin
- 2 tojásfehérje
- 10 db ostyalap (korong)
- 10 dkg tortabevonó
- 2 ek napraforgó olaj
Négercsók: elkészítés
1. 60 ml vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, levesszük a tűzről.
2. A maradék hideg vízben feloldjuk a zselatint, majd hozzáadjuk az előzőleg felforralt, mézes sziruphoz. Összekeverjük, majd kicsit lehűtjük, hogy langyos legyen.
3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a cukros masszát. Körülbelül tíz percig mixeljük, amíg kemény habbá nem válik.
4. A kész habot rányomjuk az ostyakorongokra.
5. A csokit gőz fölött megolvasztjuk (kevés olajjal).
6. Rövid ideig hagyjuk, hogy a habcsókok kicsit megszikkadjanak, majd bevonjuk őket a csokimázzal és várjuk, hogy megdermedjenek. Ha nem fogyasztjuk el őket azonnal, akkor hűtőben tároljuk. (A tárolásig - főleg, ha a család is a közelben van - mi általában már nem jutunk el, olyan hamar elfogynak.)