Lekváros csigák - Recept
Cikkünkben ezúttal egy finom, lekváros édesség receptjét mutatjuk be. Nem csak a kicsik, hanem a nagyok is imádni fogják!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg szilvalekvár
- 12 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el egy kávéskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és egy kevés liszttel, majd futtassuk fel. Tegyük egy tálba a maradék lisztet, a cukrot, a csipet sót, 2 tojássárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat. Ehhez adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és alaposan gyúrjuk össze. Ezt követően takarjuk le és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. Ha megkelt a tészta, még egy kicsit gyúrjunk rajta, majd egy liszttel megszórt deszkán nyújtsuk ki fél centiméter vastagra és téglalap alakúra. A lekvárt keverjük el a mákkal, a fahéjjal, ezzel kenjük meg a tésztát. Tekerjük fel, vágjuk nagyjából 1 cm-es szeletekre és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejüket tojássárgájával, még egy negyed óráig hagyjuk, hadd keljen, ezt követően pedig tepsiben 180 fokon 20 perc alatt süssük ki. Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket egy kis porcukorral.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!