Pásztortarhonya - Recept
Ha egy egyszerű, ám annál finomabb magyaros ételre vágyunk, készítsük el a pásztortarhonyát! Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg tarhonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg szalonna
- 9 dl víz
- só ízlés szerint
Elkészítés
Süssük meg félig a felaprított szalonnát, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Mielőtt még megpirulna, öntsük hozzá a vizet, és sózzuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a felkarikázott kolbászt. Ha összefőttek, fedjük le egy fedővel és még 10 percig hagyjuk párolódni. Miután eltűnt a leve, vegyük le a tűzről és pihentessük egy rövid ideig. Ezt követően tálalhatjuk!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!