Lekváros bukta házilag - Jobb, mint a bolti
Miért mennénk pékségbe vagy boltba, ha a lekváros buktát házilag is elkészíthetjük? Olvasd el a receptet és süsd meg, meglátod, nagyon finom lesz! Íme!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- só
A töltelékhez
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítés
Kevés langyos tejben futtassuk fel az élesztőt, majd dagasszuk meg a liszttel, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a felolvasztott margarin egyik felével, a sóval és a citromhéjjal. Ezután hagyjuk, hadd dagadjon meg a tészta, majd gyúrjuk át, lisztezett deszkán pedig nyújtsuk ki nagyjából 1 centiméter vastagságúra. Vágjuk szét körülbelül 8x8 centiméteres négyzetekre, amelyekre aztán tegyünk 1-1 evőkanálnyi lekvárt. Hajtsuk össze és kissé nyomkodjuk meg a széleit. Egy tepsit kenjünk meg margarinnal és tegyük bele a buktákat egymás mellé. Hagyjuk rövid ideig kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!