Hagyományos krumplis tészta, a 700 forintos menü
Imádjuk a hagyományos krumplis tésztát, mert nagyon olcsó, gyorsan kész és isteni finom. Kell ennél több?
Hozzávalók
- 500 g apróra vágott krumpli
- 500 g tészta (nagy fodros kocka)
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy kanál só
- 2 kk ételízesítő
- 1 kk bors
- 2 tk pirospaprika
Krumplis tészta: elkészítés
Meghámozzuk, felkockázzuk a krumplit, és annyi vizet engedünk rá, hogy épp ellepje. Szórjunk a vízbe pici sót! Puhára főzzük, majd jól összerázzuk, hogy összetörjön és lefedve félretesszük. A felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felvágott fokhagymát 1-2 percig még a tűzön hagyjuk. Miután levettük, fűszerezzük borssal, ételízesítővel, pirospaprikával. Kifőzzük a tésztát, a végén pedig összeforgatjuk a krumplival és a hagymás keverékkel. Tálalhatjuk savanyúsággal, mi uborkával szeretjük a legjobban. Jó étvágyat!