Képviselőfánk - A hónap kedvence
A farsang hagyományos "tartozéka" a krémes képviselőfánk. Ha a legjobb recept szerint szeretnéd elkészíteni, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- 0,5 teáskanál cukor
- 10 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 10 dkg margarin
A krémhez
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
A krém tetejére
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál porcukor
Elkészítés
A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk úgy, hogy helyet hagyunk egy-egy süti között, mert duplájára nő a tészta. Forró sütőben sütjük kb. 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.
Krém elkészítése
A pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a 4 tojássárgájával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk, és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is, majd hagyjuk hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Ha kihűlt a tészta és a krém, a fánkok tetejét levágjuk, és a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakjuk a tetejüket, végezetül porcukorral megszórjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!