Rántott csirkemell petrezselymes vajjal - Ha unod a hagyományos verziót

Ha már unod a hagyományos rántott ételeket, készítsd el a következő receptet! Ez egy igazi ínyenc fogás, ráadásul nagyon hamar elkészül!
Hozzávalók
A húshoz
- 1 csirkemell
- 5 ek zsemlemorzsa
- 1 tk citromhéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- só, bors
- 1/4 csésze liszt
- 1 tojás
- 1/4 csésze tej
- olaj
A vajhoz
- 2 ek vaj
- 1 tk citromhéj
- 1 tk apróra vágott fokhagyma
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- só
Elkészítés
5 evőkanál zsemlemorzsát, a fokhagymát, a petrezselymet és a citromhéjat tegyük bele az aprítógépbe és aprítsuk össze. Tegyük félre, majd a vajat olvasszuk fel és egy villával keverjük el a fokhagymával, a petrezselyemmel, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A húst tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk. Készítsük elő lapos tányérokban a lisztet, a tejjel elkevert tojást és a zsemlemorzsás keveréket. Forgassuk meg ezekben sorban a húst, majd egy serpenyőben forró olajon mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Tálaláskor kínáljunk mellé citromszeleteket és a petrezselymes vajat. Bármilyen köret jó hozzá.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!