Kenyérbe rejtett finomságok - Sonkás-medvehagymás vekni

A tavaszi piacon lépten-nyomon medvehagymával találjuk szembe magunkat, amit egy kis sonkával kenyértésztába forgatva megkapjuk a tökéletes friss cipót.

Hozzávalók

  • 50 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 2 dl langyos víz
  • 15 g élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg kockázott füstölt-főtt sonka
  • egy csokor medvehagyma

Elkészítés

A langyos vizet és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet és az élesztőt, amit hagyunk felfutni. A kenyérlisztet elkeverjük a sóval, sonkával és a megmosott, vékony csíkokra vágott medvehagymával, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős masszát. 10-15 percig dagasztjuk, majd kilisztezett kenyérformába tesszük, beirdaljuk a tetejét és meghintjük egy kis liszttel. 180 fokon sütjük 15 percig, majd visszavesszük 130 Celsiusra a hőfokot és további 35 percig sütjük.

Fotó: chowhound.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.