Kenyérbe rejtett finomságok - Sonkás-medvehagymás vekni
A tavaszi piacon lépten-nyomon medvehagymával találjuk szembe magunkat, amit egy kis sonkával kenyértésztába forgatva megkapjuk a tökéletes friss cipót.
Hozzávalók
- 50 dkg kenyérliszt (BL80)
- 2 dl langyos víz
- 15 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- 20 dkg kockázott füstölt-főtt sonka
- egy csokor medvehagyma
Elkészítés
A langyos vizet és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet és az élesztőt, amit hagyunk felfutni. A kenyérlisztet elkeverjük a sóval, sonkával és a megmosott, vékony csíkokra vágott medvehagymával, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős masszát. 10-15 percig dagasztjuk, majd kilisztezett kenyérformába tesszük, beirdaljuk a tetejét és meghintjük egy kis liszttel. 180 fokon sütjük 15 percig, majd visszavesszük 130 Celsiusra a hőfokot és további 35 percig sütjük.