Káposztalepény – egy filléres finomság leves után vagy uzsonnára
Egyszerű, mégis nagyszerű, laktató étel.
Káposztalepény
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 3 tojás
- 10-12 dkg liszt
- só
- bors
- egy csipet őrölt fűszerkömény
- olaj
Elkészítés:
A megmosott káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és 10-15 percig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét, majd forró serpenyőben, olajon megpirítjuk. Ha kihűlt, tálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, majd sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi köményt is teszünk bele. A masszát alaposan átkeverjük, ami akkor jó, ha lágy, de nem túl folyós. A masszából kanálnyi adagokat teszünk kevés forró olajba, lelapogatjuk, majd a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fokhagymás tejföllel és friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.