Isteni mandulatorta - Imádni fogod
A mandulatorták tökéletes ízvilágának egyszerűen képtelenség ellenállni! A következő desszertnek nem is kell, ugyanis amellett, hogy nagyon finom, még egészséges is, hiszen nyírfacukor az egyik alapanyaga. Íme a recept!
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g darált mandula
- 150 g édesítőszer
- 8 db tojásfehérje
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 200 g margarin
- 150 g nyírfacukor
- 100 ml feketekávé
- 8 db tojássárgája
- 1 rúd vanília
A díszítéshez
- 100 g durvára vágott mandula
Elkészítés
A tojásfehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd adjuk hozzá az édesítőszert és a darált mandulát. Keverjük el, majd az egészet öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt, margarinnal kikent és liszttel meghintett tortaformába és 45 perc alatt süssük meg. Ha a tészta kissé rózsaszín árnyalatú lett, vegyük ki a sütőből és készítsük el a krémet. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a kávét, a vanília kikapart belsejét és gőz fölött kevergessük addig, míg krém nem lesz belőle. A margarint olvasszuk fel és keverjük hozzá a krémhez. A tésztát óvatosan vágjuk három részre és kenjük meg a krémmel. Egy kicsit hagyjunk meg belőle, amivel aztán kívülről is vonjuk be. A díszítéshez elkészített durvára vágott mandulát szórjuk a tortára és szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!