Házi puncsszelet - A cukrászdait is lepipálja
Az édesszájúak egyik kedvenc süteménye a puncsszelet, amihez nem csak a cukrászdában juthatunk hozzá, hanem mi magunk is elkészíthetjük. Túl bonyolultnak gondolod? Egyáltalán nem az! Máris mutatjuk, hogyan fogj hozzá!
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db piskóta (3 tojásból, 3 ek porcukorból, 3 ek lisztből és sütőporból)
A töltelékhez
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 rumaroma
- lekvár ízlés szerint
- meggy ízlés szerint
A mázhoz
- 25 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- 2 ek meggylé
Elkészítés
A hozzávalókból süssünk három piskótát. Közben a pudingot főzzük fel a tejjel. Ezt a krémet keverjük el a margarinnal és a porcukorral. Adjuk hozzá a rumaromát, 2 evőkanálnyi lekvárt, az apróra vágott meggyet és az egyik összetört piskótalapot. A másik piskótalapot kenjük meg lekvárral és tegyük rá a tölteléket. Végül helyezzük rá a harmadik piskótalapot is. Készítsük el a mázat: keverjük el a porcukrot, a citromlevet és a meggylevet. Az egészet kenjük a sütemény tetejére. Ha megdermed, felszeletelhetjük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!