Pudingban sült panettone - Az ötperces édesség

A panettone önmagában is nagyon finom édesség, de ha nyakon öntjük egy kis vaníliás krémmel és újra átsütjük, igazi ínyencség válik belőle. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 250 gramm panettone
- 2 tojás
- 142 ml tejszín
- 225 ml tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- porcukor
- tejszínhab
Elkészítés
Vajazzunk ki egy tepsit, majd vágjuk nagyobbacska szeletekre a panettonét. A szeletek egyik oldalát szintén kenjük be vajjal, majd tegyük őket a tepsibe. (A vajas oldalukkal felfelé.) Ezután keverjük össze egy tálban a tojást, a tejszínt, a tejet, a vaníliás cukrot és a cukrot. A kész krémet terítsük el a panettone tetején. Tegyük a sütőbe 35 percre. A kész süteményt érdemes porcukorral meghintve, tejszínhabbal tálalni.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: mamma-gourmet.dlomejor.net
Oldalak

This is a modal window.